Home

Scheepvaartlinks

About Pim

Contact

 
Het ontstaan van deze site en vooral de sitenaam.
 
De oorsprong van de naam van de site begint bij mijn vader, René Timmerman. Begin jaren negentig raakt mijn vader enthousiast van zeilen. Hij wordt door een collega meegevraagd om een paar dagen te zeilen rond Hemelvaartsdag. Dit is een jaarlijks terugkerende tocht met een aantal collega’s en kennissen ervan. Mijn vader raakt hoe langer meer enthousiast, zoveel zelfs dat hij voorzichtig aan probeert mijn moeder ook enthousiast te maken. UiteindelijkZeilschip Epimare is het hem gelukt en na jarenlang gekampeerd te hebben nemen mijn ouders de stap en kopen eind 1999 een zeiljacht.
Een winner 950, die in april 2000 zou worden geleverd.
Deze aanwinst bracht natuurlijk ook een dilemma met zich mee, namelijk welke naam gaan we het zeiljacht geven. Mijn moeder was zo inventief om een combinatie van de letters van de gezinsleden te maken.
Els-PIm-MArije-REné, dus Epimare, dat werd de naam van ons zeiljacht en is ook zo gedoopt op 29 april 2000.

Sinds die tijd bevaren wij de Nederlandse stromen met dit zeiljacht.
Eerst als ligplaats Hellevoetsluis, maar sinds 2007 is de thuishaven Andijk geworden.


Dan nu iets over mezelf en de site Epimare.nl

Na de eerste voorbereidende jaren van de opleiding VMBO in Naaldwijk, moest een keuze worden gemaakt voor een specialistische richting. Op de school waar ik zat kwam ik niet verder dan banketbakker of techniek. Dat was iets wat ik eigenlijk niet wilde.
Na een avondje googlen kwam ik op de opleiding van het Scheepvaart- en Transport College, namelijk Rijn- en binnenvaart, te Rotterdam. Doordat ik met mijn ouders al vaak op het water zat, had ik daar toch wel enige affiniteit mee. Ook is mijn familie, zowel van mijn moeders als van mijn vaders kant betrokken geweest bij het water. Mijn grootvader was jarenlang zeeman.
 
Na het VMBO gehaald te hebben ben ik doorgegaan naar de opleiding Stuurman/Schipper MBO bij het STC. Hier ben ik in juni 2006 afgestudeerd.
 
Inmiddels was ik na een stageperiode in vaste dienst getreden van MSTriangle BV. Een zelfstandige onderneming met een koppelverband die voornamelijk kolen, grind en containers vervoert tussen Nederland, België en Duitsland. Sinds november 2013 vaar ik als schipper bij Van Oord Grondstoffen op het motorbeunschip Eemsteyn.

Mijn hobby’s zijn naast, uiteraard, het zeilen, fotograferen en computeren. Door een combinatie van deze hobby’s is eigenlijk deze site ontstaan.
 
© Copyright Epimare P.Timmerman